Esteu aquí

Nosaltres

QUI SOM

Associació de temps lliure, fundada en 1982 i independent del Moviment Diocesà Catòlic Júniors M.D. des de 1992. Inscrita al registre d’associacions de la Generalitat Valenciana, el Centre Júnior Atalaia és una entitat prestadora de serveis a la joventut, una agrupació cultural, recreativa i excursionista que presta, des de la Parròquia del Carme de Xàtiva, la seua oferta d’activitats fonamentada a partir d’uns objectius específics.

Treballem la coeducació i integració de joves discapacitats o en situació de desigualtat social, la promoció del valencià i la defensa del patrimoni històric i cultural del nostre país, el foment de l’associacionisme i del treball en equip.

Busquem la conscienciació sobre les problemàtiques socials promocionant actuacions a nivell personal. La nostra tasca formativa es centra en aspectes de joventut i en una educació medi ambiental interdisciplinària, oferint també formació específica en diverses matèries i intentant, en tot cas, transmetre uns valors basats en la tolerància, la cultura i l’esport.

Per a aconseguir aquestos objectius utilitzem una singular metodologia desenvolupada durant molts anys d’experiències en aquest camp. Aquesta manera de fer les coses ha arribat a convertir-se en un tret identificatiu de tot allò que realitzem. A més, intentem que el desenvolupament de l’associació es fonamente a partir de la formació personal, l’estudi de l’organització i un compromís continuat de millora.

 

QUÈ FEMEn una paraula: EDUCAR. Es diu de pressa, però no és gens simple: tractem d’ensenyar als xiquets i xiquetes a participar de forma solidària en el desenvolupament i millora del seu entorn social, a descobrir un ampli ventall d’opcions d’oci, cultura i entreteniment, intentant així que, quan arriben a l’adolescència, puguen consolidar una maduresa personal, social i moral que els permeta actuar de forma responsable i autònoma.

Ens reunim ordinàriament tos els dissabtes del curs lectiu de 16 h a 18:30h i açò fa que no es desenvolupe una activitat específica, sinó que el funcionament del centre es basa en una oferta continuada d’activitats. Excursions, marxes, tallers manuals, tallers de natura, grans jocs, esports, fotografia, teatre, reunions temàtiques, viatges... són la base del funcionament del centre durant el curs, encara que hi ha unes activitats que, malgrat realitzar-se tots els anys, tenen caràcter extraordinari;l'acampada de Pasqua i el campament d’estiu.

Per tal que el nostre treball siga més efectiu, dissenyem la programació de les activitats a realitzar dividint als xiquets per edats i adaptant els continguts i la seva forma segons nivells, quedant conformats tres sectors o assemblees:

Xicotets (de 8 a 11 anys)
Majors (de 12 a 15 anys)
Curs de monitors (de 16 a 18 anys)

Encara que portem més de 25 anys funcionant, afrontem cada curs nou, cada nova activitat, amb la il·lusió pròpia d’aquell que creu en el que fa. De la mateixa manera, intentem treballar, amb un caràcter desenfadat i innovador, eixe mateix caràcter que s'ha convertit en "marca de la casa" i pel qual se’ns reconeix allà on anem.

Ens complau moltíssim que la feina que estem realitzant, siga un servei més que, des de la Parròquia del Carme, s’ofereix al barri i per extensió, a tota la ciutat de Xàtiva. Per això, ara que ens coneixeu un poc millor i que ja sabeu el que fem i com ho fem, tan sols ens resta donar-vos les gràcies per haver-se interessat en nosaltres i desitjar que la vostra visita al nostre racó del ciberespai siga el més interessant i agradable possible.ON TREBALLEM

La seu de l’associació esta ubicada al carrer Germanies nº 2 de la ciutat de Xàtiva, a les instal·lacions de la Parròquia del Carme. Ací realitzem la major part de les activitats del curs, disposant d’una sala de jocs, locals de reunió, habitacions on es desenvolupen les activitats d’equip, un xicotet magatzem i un pati.

Intentem aprofitar el nostre entorn i solem utilitzar els equipaments municipals que tenim a la nostra disposició, per a realitzar activitats a l’aire lliure (pista poliesportiva, rocòdrom, parcs i jardins, Casa de la Joventut) la qual cosa ens permet al mateix temps, la descoberta de la nostra ciutat.

La casa de la joventut de Xàtiva ha sigut en moltes ocasions seu de les nostres activitats.

Realitzem tots els anys eixides d’un dia, marxes i excursions, recorrent els paratges de la nostra comarca i així resulta fàcil veure’ns a La Cova Negra, a les faldes de la serra del castell, al Puig, a Santa Anna...

L’acampada de pasqua ja suposen dos o tres nits fora de casa i habitualment ens plantegem anar un poc més lluny. Els darrers anys estem utilitzant instal·lacions cedides per la Conselleria de Medi Ambient, la qual cosa ens permet desenvolupar el nostre projecte a zones de gran valor ecològic del nostre país, com poden ser la serra Mariola, la Foia de Bunyol, o les valls d’Aiora i Cofrents.

El campament d’estiu ha sigut de sempre l’activitat estrella, i és per això que intentem que es duga a terme a llocs que ens faciliten el desenvolupament global de les nostres activitats. Busquem zones que disposen de completes instal·lacions de serveis i que estiguen envoltades d’entorns interessants per a fer excursions i sortides. Durant tots estos anys hem visitat indrets com els Pirineus, el Moncayo, Navarra, Riópar, la sierra de San Vicente a Toledo, la Serrania de Conca, la Sierra de Francia a Salamanca o la Sierra de la Culebra a Zamora.

Per últim tan sols ens queda dir-vos que, si voleu fer-nos arribar qualsevol cosa, fer-nos alguna pregunta, suggeriment o tal vegada criticar-nos, ho podeu fer a

atalaia@centrejunioratalaia.org

 

Galeries: