Esteu aquí

CAMPAMENT JUVENIL “LA LEGORIZA”
 
El campament "La Legoriza" és un dels campaments a disposició de tots els agrupaments juvenils dins de la oferta concertada de la Junta de Castilla y León. Esta situat dins del Parc Natural de Las Batuecas-Sierra de Francia (Salamanca), entre boscos d'alzines, castanyers i fagedes. Disposa de les instal·lacions adequades per a fer un campament d’animació i la zona permet fer tot tipus d'excursions i visites culturals.
 
Està capacitat per a rebre a 250 persones en torns de 10 i 15 dies, dintre d’un recinte completament aïllat per tanques i dotat, les 24 hores del dia d'il·luminació elèctrica. S’ofereixen serveis de menjars i neteja. El campament compta amb una pista poliesportiva (bàsquet i futbet), ampla zona d'acampada amb tendes de lona i opció d'allotjament en pavellons de lliteres. Té una piscina tancada, menjador obert i cobert, un pavelló de servicis amb dutxes amb aigua calenta, safareig, fonts i taules i zones per a reunions i tallers.
 
La zona d'acampada principal és un dels grans atractius del campament. Ampla i completament tapissada de gespa natural, és regada a diari per aspersió, cosa que li confereix un aspecte fresc i permanentment verd, inclós els dies de més calor de l'agost. Hi ha una altra zona d'acampada secundària, més xicoteta. Les tendes tenen capacitat per a 5 adults i tenen matalassos i somiers de fusta. Els barracons que conformen l'alberg compten amb lliteres i capacitat per  a 6 persones per habitació. A més, la zona principal compta amb un edifici que pot ser utilitzat com alberg i sala per a reunions o material.
 
Els voltants del campament ens ofereix diverses localitzacions per a organitzar jocs i activitats. Les distintes pinades, àrees recreatives i zones de pedra pelada i arbustos ens permeten fer ral·lis, rastrejos i tot tipus de jocs i dinàmiques. Molt a prop del campament tenim l'aldea de El Casarito, amb un camping i un bosc de castanyers centenaris, i a 2,5 km la localitat de San Martín del Castañar. Entre el campament i estos dos punts hi trobem roures i pins a més d'esquirols, raboses i porcs senglars.
 
Per a accedir al campament, cal agafar des de El Casarito la comarcal DSA-262 va fins San Martín del Castañar. A uns 3 kms, a mà dreta, hi ha la pista asfaltada que ens porta fins el campament. Molt a prop de l'entrada al mateix s'hi troba un xicotet jaciment arqueològic, en concret les excavacions d'un antic 'Castro' Visigot del segle VI.
 
 
L’ENTORN PRÒXIM   
 
La Sierra de Francia dóna nom a la comarca natural o es troba el campament, al voltant de la vall formada pel riu Francia i dominada majestuosament per la popular Peña de Francia (1.723 m). Al cim de la penya podem trobar el Santuari (amb una Mare de Déu negra) i un hotel-hostatgeria. En la zona podem trobar altres  xicotetes poblacions com El Cabaco o Nava de Francia, però sens dubte l'atractiu turístic de la comarca i gairebé de tota la província es concentra al poble de  La Alberca, el primer municipi espanyol que va obtindre la distinció de Monument Històric-Artístic, allà per 1940.
 
Les seues cases de florides balconades i els seus carrers empedrats (on sovint es pot trobar passejant un porc ibèric) s'han convertit en una de les estampes més clàsiques del paisatge rural salmantí.
 
Altres pobles com el de Mogarraz i el mateix de San Martín del Castañar malgrat ser més xicotets, no tenen res que envejar-li a La Alberca en quant a arquitectura i encant, i a més són més agradables de visitar al no estar tan massificats de turistes. També considerem com a obligada la visita a la ciutat de Salamanca, Patrimoni de la Humanitat i a tan sols 75 km del campament. Allí no podem deixar de vore les Catedrals (la nova i la vella), la Plaça Major, la Casa de las Conchas, els edificis de la Universitat i tot el seu centre històric en general.